>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Реал" визнали найдорожчою командою світу

Мадридська команда дорожча від "Барселони" на 100 млн доларів.

"Реал" визнали найдорожчою командою світу
Фото: EPA/UPG

Мадридський "Реал" очолив рейтинг 50 найдорожчих спортивних команд світу за версією Forbes, випередивши клуби з американського футболу, бейсболу та баскетболу зі США.

Американський журнал оцінив ринкову вартість футбольного "Реала" (Мадрид) у $3,26 млрд. За цим показником європейська команда на $0,06 млрд випередила клуби Dallas Cowboys (американський футбол) і New York Yankees (бейсбол). Вартість цих команд, які виступають у NFL і MLB, оцінено у $3,2 млрд.

У першу десятку найдорожчих спортивних команд світу увійшли також європейські "Барселона" (вартість - $3,16 млрд) і "Манчестер Юнайтед" ($3,1 млрд), американські Los Angeles Lakers (NBA, $2,6 млрд), New England Patriots (NFL, $2,6 млрд), New York Knicks (NBA, $2,5 млрд), Los Angeles Dodgers (MLB, $2,4 млрд) і Washington Redskins (NFL, $2,4 млрд).

Найбільше в рейтингу найдорожчих спортивних команд світу виявилося клубів з американського футболу - 19. Американських бейсбольних команд у рейтинг потрапило 12. Баскетбольних - 10. А також 7 футбольних клубів з Європи. Одна хокейна команда з Канади - Toronto Maple Leafs (37 місце, вартість - $1,3 млрд). Плюс італійська команда "Феррарі", яка виступає в гонках "Формули-1" (32 місце, вартість $1,35 млрд).

Forbes зазначає, що за рік середня вартість клубу, що входить до рейтингу 50 найдорожчих спортивних команд світу, виросла на 31% і сягнула $1,75 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram