>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фінал Чемпіонату світу з шахів серед жінок відбудеться у Львові

Матч між Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань заплановано на кінець лютого - березень

Фінальний матч Чемпіонату світу з шахів серед жінок відбудеться у Львові.

Фото: Пресс-служба президента

Про це під час поїздки до Львова Президент України Петро Порошенко домовився з президентом Міжнародної шахової федерації Кірсаном Ілюмжиновим, передає прес-служба глави держави.

"Сторони домовилися про проведення у Львові фінального матчу Чемпіонату світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою світу Марією Музичук і претенденткою на це звання - китаянкою Хоу Іфань, який заплановано на кінець лютого - березня 2016 р.", - йдеться у повідомленні.

Порошенко обіцяв докласти всіх зусиль, щоб цей чемпіонат був добре організований, відбувся на високому рівні.

"Львів вважається шаховою столицею не тільки України. Необхідно підтримати успіх молодої української шахістки, яка у принциповій боротьбі здобула перемогу", - зазначив Президент.

За словами Ілюмжинова, Китай також претендував на проведення фінального матчу. Однак, у Китаї проводилися Гран-прі, Чемпіонат світу і Всесвітня інтелектуальна олімпіада, а у Львові вже 30 років не проводилися міжнародні турніри.

Нагадаємо, у квітні за результатами четвертої партії фінального поєдинку чемпіонату світу з шахів українка Марія Музичук здобула титул чемпіонки світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram