>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мбокані вважав, що повинен грати навіть з двома переламаними ногами, - Суркіс

У 90-х таке запросто можна було влаштувати

Мбокані вважав, що повинен грати навіть з двома переламаними ногами, - Суркіс
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Президент "Динамо" Ігор Суркіс докладно прокоментував ситуацію з опальним форвардом Дьюмерсі Мбокані. Нагадаємо, конголезець, образившись, що його не беруть в основний склад, почав направо і наліво роздавати  інтерв'ю, що компроментують клуб.

"Наш нападник дійсно повівся не як професіонал, але я припускаю, що в нього стався психологічний надлом. Мбокані вважав себе незамінним: він вважав, що випускати його на поле слід було, навіть якби в нього були зламані обидві ноги. Але в Сергія Реброва своя філософія: грати повинен найсильніший. Головний тренер вважав, що Дьюмерсі не готовий - і результати команди, яка виграла на внутрішній арені все, що можливо, підтвердили справедливість його вибору на користь інших форвардів", - цитує Суркіса "Спорт-Експрес в Україні".

Фото: Instagram Мбокані

"Наразі моя довіра до тренерського штабу безмежна. Але не тільки тому, переконаний: з футболістами, які ігнорують інтереси колективу, слід одразу ж прощатися. Що ми і постараємося зробити в це трансферне вікно. А якщо варіантів, які однаково влаштують усі сторони, не виявиться, Мбокані муситиме доводити в тренувальному процесі, що він сильніший за інших колег по амплуа.

Ми ще до відкриття трансферного вікна підписали контракт із Жуніором Мораесом. Змагатися Дьюмерсі доведеться тепер з трьома гідними конкурентами, але якщо не захоче цього - його завалять штрафними санкціями і переведуть у другу команду. Де не корчитиме дурня, а буде відповідально виконувати умови чинного контракту - якщо хоче день за днем отримувати зарплату і прописані в угоді бонуси.

Напевно, якби Ребров не зробив команду справжнім колективом, в ній могла б початися мишача метушня, Мбокані підтримали б інші легіонери. Однак ніхто з них - навіть ті, хто не виходив стабільно в стартовому складі, - не висловив бунтівному колезі підтримки. А його ровесник Велозу цілком міг би стати для нього прикладом: після травми він з розумінням ставився до позиції тренера, втягувався в ігровий ритм, виходячи хвилин на п'ятнадцять-двадцять. І лише повернувшись на колишній рівень, вийшов в основі.

Поведеться Мбокані так само професійно - не буде жодних питань. Адже немає сумнівів, що він класний футболіст. Потенційно - один з найсильніших не лише в «Динамо», але й у всій Прем'єр-лізі. Однак проявити свої найкращі якості Дьюмерсі здатен лише в оптимальних фізичних і психологічних кондиціях, коли не намагається ставити свої інтереси вище від командних. Такий форвард нам потрібен. Інший - ні, - резюмував Суркіс.

Нагадаємо, Мбокані перейшов у "Динамо" з "Андерлехта" влітку 2010 року. Вартість трансферу неофіційно становила 10 млн євро. Колись його називали "конголезьким Дрогба".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram