>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Японія відкинула звинувачення в дачі хабара за ЧС-2002

Японських футбольних функціонерів підозрюють у переказі $1,5 млн.

Японія відкинула звинувачення в дачі хабара за ЧС-2002

Японська футбольна асоціація відкинула звинувачення, що перед отриманням права на проведення чемпіонату світу 2002 року представники азійської країни дали хабар південноамериканській конфедерації КОНМЕБОЛ.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Sport Aktuell.

"На той момент ми не мали такої суми", - заявив Дзюндзі Огура, який раніше очолював федерацію. Кодзі Тасіма, нинішній віце-президент і член виконкому ФІФА, вказав, що про факт дачі хабара нічого не знає.

Як раніше повідомила іспанська газета AS, ЯФА, сплативши 1,5 мільйона доларів, заручилася підтримкою КОНМЕБОЛ (до неї входять Аргентина, Бразилія та інші країни). Також оприлюднили документ про переказ грошей. В центрі розслідування перебуває колишній президент КОНМЕБОЛ, 86-річний парагваєць Ніколас Леос Альмірон, з 1998 по 2013 роки входив до виконкому ФІФА. Його звинувачують у корупції та відмиванні грошей. Зараз Альмірон перебуває під домашнім арештом, а його видачі домагаються США. Альмірон заявив, що отримав гроші від колишнього президента ЯФА Кена Нагануми, який помер у 2008 році.

Рішення про країн-господинь ЧС-2002 прийняли ще 31 травня 1996 року. Спочатку на проведення турніру претендували Японія, Південна Корея і Мексика (де вже проходили світові першості в 1970 і 1986 роках). У 1995 році Мексика зняла свою кандидатуру, а на підсумковому голосуванні, щоб не ускладнювати і без того непрості відносини між двома азійськими державами, було вирішено провести ЧС у двох країнах одночасно. У 2002 році ЧС пройшов на території Азії вперше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram