>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Львів, імовірно, прийме матч за світову шахову корону

Президент ФІДЕ лобіюватиме столицю Галичини

Львів, імовірно, прийме матч за світову шахову корону
Фото: steer.ru

Президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов прагне до розширення шахової географії, тому лобіюватиме проведення матчу Музичук/Іфань у Львові.

Ілюмжинов "на пальцях" пояснив, чому лобіюватиме Львів.

"За дорученням президентської ради FIDE, я маю оцінити можливість проведення у Львові цього матчу. Нам вже показали можливі місця його проведення.

Також ми обговорили форму заявки від Федерації шахів України, керівництва країни та міста на право проведення чемпіонату. Адже на сьогодні маємо лише одну офіційну заявку від шахової федерації Китаю на проведення матчу в Пекіні.

Ми отримали прохання чемпіонки світу Марії Музичук перенести матч на початок наступного року. ФІДЕ ще не отримала заявку від України, але ми продовжили термін подачі заявки.

Особисто я б хотів провести цей матч за звання чемпіонки світу саме у Львові, адже в Пекіні ми провели вже багато міжнародних шахових подій.

Так сталося, що в Україні за останні кілька десятиліть не було жодної великої міжнародної шахової події і тим більше чемпіонату світу з шахів. Тому, якщо він пройде тут, це буде вперше в історії країни.

Тому проситиму членів президентської ради підтримати заявку України і Львова і прислухатися до думки чемпіонки світу Марії Музичук. Вважайте, що свій голос я віддам за Україну", - зазначив Ілюмжинов.

Відзначимо, що зараз шаховою короною володіє китаянка Хоу Іфань, а Музичук є чемпіонкою світу за нокаут-системою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram