>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Головний невдаха англійського футболу повертається у Прем'єр-лігу

Макларену доведеться будувати "Ньюкасл" з нуля

Головний невдаха англійського футболу повертається у Прем'єр-лігу
Фото: moldova.sports.md

Стів Макларен призначений головним тренером «Ньюкасла». Клуб підписав з 54-річним фахівцем контракт, розрахований на три роки, з можливістю продовження терміну договору до восьми років.

На цій посаді Макларен змінив Джона Карвера. Під керівництвом Карвера «Сороки» ледь не вилетіли у Чемпіоншип. Зараз «Ньюкасл» переживає «смуту» - фани клубу ополчилися на клубних босів, які, на їхню думку, вбивають команду. У самій команді також неспокійно - гравці, розділені на кілька угруповань, «воюють» між собою.

Нагадаємо, Макларен вважається чи не головним теоретиком в англійському футболі. Раніше Стів асистував Фергюсону в «Ман Юнайтед». Потім працював у «Міддлсбро» і входив до тренерського штабу збірної Англії. Після відставки Еріксона Стів очолив Англію, проте провалився, програвши відбір на Євро-2008 Хорватії та Росії. Англійські журналісти після такого провалу просто знищили фахівця. Після «гонінь» Стів мусив вирушити в Нідерланди, де привів «Твенте» до перемоги в чемпіонаті. Згодом Стів повернувся до Англії, очоливши «Дербі Каунті». Макларен прищепив команді сучасну гру, але вирішити завдання виходу в Прем'єр-лігу не зумів. Команда постійно перебувала вгорі турнірної таблиці, але кінцівку провалювала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram