>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Поліція Швейцарії вилучила жорсткі диски зі штаб-квартири ФІФА

Прокуратура розбереться, як Росія і Катар виграли право на організацію ЧС

Поліція Швейцарії вилучила жорсткі диски зі штаб-квартири ФІФА
Фото: EPA/UPG

Правоохоронні органи Швейцарії далі проводять перевірку діяльності керівництва ФІФА. Правоохоронці вилучили дані з комп'ютерів, які належали організації, для розслідування переможних заявок Росії і Катару на проведення чемпіонатів світу 2018-го і 2022 років.

Інформацію вилучили зі штаб-квартири організації в Цюриху. Не став винятком і офіс поки що діючого президента ФІФА Зеппа Блаттера. Також перевірили офіс генерального секретаря організації Джерома Вальке.

Нагадаємо, раніше верхівку ФІФА заарештували у Швейцарії за звинуваченням у корупції. Ці арешти не вплинули на вибори президента організації - Блаттер, який очолює світовий футбол з 1998 року, впевнено переміг. Однак 2 червня Зепп оголосив про свій відхід. Вибори нового президента відбудуться щонайшвидше у грудні.

Після відставки Блаттера у Європі заговорили про перегляд підсумків голосування за право організувати ЧС-2018 і ЧС-2022. Кілька функціонерів висловили припущення, що Росія і Катар просто "купили" ЧС і тепер треба організувати перевибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram