>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Прем'єр-лігу можуть розширити до 16 клубів

Функціонери ведуть переговори з лідерами Першої ліги

Прем'єр-лігу можуть розширити до 16 клубів

Наступного сезону в українській Прем'єр-лізі можуть узяти участь 16 клубів. Такий варіант опрацьовують зараз ФФУ і УПЛ. Цей формат передбачає прихід у УПЛ двох клубів з Першої ліги. Нагадаємо, чемпіонат Першої ліги виграла «Олександрія». Друге місце посіла дніпродзержинська «Сталь», яка, ймовірно, займе місце донецького «Металурга».

Зараз тривають переговори з третьою командою за підсумками сезону в першій лізі - «Гірник-Спорт» (Комсомольськ). Якщо клуб не готовий з фінансових чи організаційних питань до УПЛ, то запит можуть зробити в кіровоградську «Зірку».

Додамо, у разі розширення УПЛ «Іллічівець», який зайняв останнє місце в Прем'єр-лізі, збереже собі прописку в еліті.

Питання розширення УПЛ можуть вирішити 17 червня на зборах учасників ліги. Багато що буде залежати від позиції самих учасників Прем'єр-ліги.

Повідомляють, що більшість клубів УПЛ виступають за 16 команд, частина - за 14 і матчі у два кола. І лише меншість хоче скорочення до 10 або 12 клубів і поділ на дві частини за підсумками першого кола з подальшим «чемпіонським» і «аутсайдерським» плей-оф.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що 9 клубів УПЛ можуть не пройти ліцензування на наступний сезон через фінансові проблем. Однак УПЛ готова піти на поступки проблемним клубам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram