>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ваврінка не дав Джоковичу знову виграти "Ролан Гаррос"

Головний трофей ґрунтового сезону через шість років знову їде у Швейцарію!

Ваврінка не дав Джоковичу знову виграти "Ролан Гаррос"
Фото: EPA/UPG

"Ролан Гаррос" залишається зачарованим для Новака Джоковича (1-й у світі). Цього року серб і Надаля в Парижі нарешті переграв, і Маррея подужав, але перечепився через Стена Ваврінку (9-й).

При тому що Ноле досить упевнено забрав перший сет - 6:4. Друга партія почалася з брейк-пойнт для серба, але швейцарець устояв, а потім ледве не в кожному геймі на подачі Новака сам узявся штампувати брейк-пойнти. Серб тримався, але здригнувся найневідповіднішої миті - в 10-му геймі.

Після цього гра Джоковича ставала все тьмянішою, у підсумку третій сет закономірно поплив у гавань Ваврінки.

У вирішальній партії Новак повів 3:0, дозволив супернику зрівняти рахунок, але в 8-му геймі мав потрійний брейк-пойнт на подачі Стена. Але "Stan the Man" виграв п'ять очок поспіль! Збентежений Джокович слідом не втримав свою подачу, а незабаром віддав Ваврінці і перемогу в матчі - 4:6, 6:4, 6:3, 6:4!

Джокович знову не зміг зібрати "кар'єрний Шолом", а ось Ваврінка зробив ще один крок до цього - Стену залишилося виграти Вімблдон і US Open.

Зазначимо, що на переможному для себя AusOpen-2014, Ваврінка, як і в Парижі, був посіяний під 8-м номером.

Востаннє "Ролан Гаррос" вигравав "не-Надаль" 2009 року - тоді ще на теракотових кортах Парижа це зробив інший великий швейцарець Роджер Федерер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram