>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російська рекордсменка втратила контракт зі спонсором через поїздки в окупований Донбас

Наумова восени минулого року провела турнір "Російський жим Новоросії"

Російська рекордсменка втратила контракт зі спонсором через поїздки в окупований Донбас
Фото: http://www.ridus.ru

Російська чемпіонка з пауерліфтингу Мар'яна Наумова втратила контракт з американською компанією, яка виробляє спортивне харчування, через поїздки на окупований терористами Донбас.

На цьому біди спортсменки не закінчилися. Є побоювання, що Наумову можуть не впустити на територію США, оскільки Мар'яна може перебувати у "списку терористів", складеному СБУ, заявив батько спортсменки.

Мар'яна Наумова - володарка понад 20 світових рекордів серед жінок у жимі штанги лежачи. Росіянка стала першою у світі неповнолітньою дівчиною, допущеною до професійних змагань з пауерліфтингу. Восени минулого року у Лас-Вегасі росіянка встановила новий світовий рекорд серед дівчат-підлітків: у жимі лежачи у третьому підході вона впоралася з вагою 145 кілограмів.

У жовтні минулого року спортсменка приїжджала в окуповані бойовиками Донецьк і Луганськ. У цих містах Мар'яна провела для школярів турнір "Російський жим Новоросії".

У червні минулого року росіянка на персональне запрошення Трудової Партії КНДР відвідала Північну Корею, де провела семінари у дитячих і спортивних установах, а також у військовій частині.

Зазначимо, у лютому 2015 року у США на турнір "Арнольд Класік", який відбувся в Огайо, не пустили батька і тренера Наумової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram