>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Німеччині закликали відібрати мундіалі у Росії і Катару

Міністр юстиції Німеччини вважає, що відставка Блаттера може стати початком терміново необхідних пояснень та розслідувань

У Німеччині закликали відібрати мундіалі у Росії і Катару
Фото: EPA/UPG

Міністр юстиції Німеччини Хайко Маас висловив упевненість, що у зв'язку з корупційним скандалом у ФІФА варто переглянути результати голосування на виборах країн-господарок чемпіонатів світу з футболу, якими стали Росія і Катар.

"Відставка Блаттера може бути лише початком терміново необхідних пояснень та розслідувань, - заявив Маас в інтерв'ю німецькому виданню Bild. - Якщо до голосування за країн-господарок причетні хабарі, потрібно ухвалити абсолютно нові рішення. Передбачається те, що чемпіонат світу має проводити не та країна, яка запропонувала більше грошей".

Раніше до перегляду результатів виборів закликав глава Футбольної асоціації Англії (FA) Грег Дайк. "Тепер ми можемо розібратися з ФІФА. Можна повернутися до обговорення цих двох чемпіонатів світу (Росії-2018 і Катару-2022). Якби я був на місці Катару зараз, то почувався б дуже некомфортно", - попередив він.

Раніше Футбольна асоціація Англії закликала бойкотувати ЧС-2018 у Росії у відповідь на переобрання Йозефа Блаттера на пост президент ФІФА. Проте напередодні Блаттер оголосив про відхід зі свого поста і попросив виконавчий комітет ФІФА зібрати позачерговий конгрес, щоб вибрати нового керівника.

Минулого тижня стало відомо про арешт кількох високопоставлених чиновників ФІФА. Їм висунули звинувачення в корупції протягом останніх двох десятиліть навколо заявок на проведення чемпіонатів світу, а також у махінаціях з укладенням маркетингових угод та угод про трансляції. Долучено також звинувачення у шахрайстві, рекеті і відмиванні грошей.

Прес-секретар ФІФА Вальтер де Грегоріо того дня, коду оприлюднили відомості про арешти у ФІФА, заявив, що чемпіонати світу 2018-го і 2022 років проведуть, як і планувалося, у Росії та Катарі відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram