>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Англія пропонує забрати у Росії і Катару чемпіонати світу

У ФІФА нарешті наведуть лад, упевнений Дайк

Англія пропонує забрати у Росії і Катару чемпіонати світу
Фото: EPA/UPG

Президент Асоціації футболу Англії Грег Дайк заявив, що після відставки Блаттера слід переглянути підсумки виборів господарів ЧС-2018 і ЧС-2022.

"Щось із того, що сталося минулого тижня, змусило Блаттера піти. Нарешті ми можемо привести ФІФА до ладу. Можна повернутися назад і подивитися на вибори двох останніх чемпіонатів світу.

На місці катарців я б зараз не почувався комфортно. Він пішов. Давайте святкувати. Але це не означає, що Блаттер вчинив чесно. Він вже довгі роки не був чесним", - заявив Дайк.

У вівторок, 2 червня, Блаттер на екстреній прес-конференції оголосив про те, що покине пост президента ФІФА, який він обіймав, а 29 травня переобрався на п'ятий термін. Вибори нового президента відбудуться не раніше ніж у грудні. До цього часу Блаттер буде виконувачем обов'язків президента ФІФА.

Нагадаємо, ЧС-2018 відбудеться у Росії, а ЧС-2022 - у Катарі. Раніше Блаттера звинувачували у тому, що він отримав гроші від Росії і Катару за правильне голосування. При цьому на ЧС-2018 претендувала і Англія. Однак "родоначальники футболу" подали відверто слабку заявку.

Додамо, забрати у Росії і Катару турніри практично неможливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram