>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Маркевич: за гроші для команди буду воювати з Коломойським

"Дніпру" потрібна свіжа "кров"

Маркевич: за гроші для команди буду воювати з Коломойським
Фото: EPA/UPG

Мирон Маркевич може покинути «Дніпро». Тренер, під чиїм керівництвом команда дісталася до фіналу ЛЄ, заявив, що «Дніпро» потребує посилення. Крім того, клуб не до кінця виконав свої зобов'язання з преміальних.

«Потрібно виходити на якісно новий рівень. Маємо осіб 10, щонайбільше 12. Нас уже добре знають, тому будуть відповідно налаштовуватися. Нам мінімум 6 футболістів потрібно брати. Якщо так буде, то ще можна про щось говорити. Інакше не треба жодних обіцянок. Один раз так може пройти, а далі потрібно серйозно працювати.

Щоб досягати чогось у Європі, потрібно підсилюватися. А «Дніпро» зараз не пересічний клуб, хтось та й погодиться тут грати. Головне - працювати серйозно, щоб не було таких проколів, як з Ежидіо. Він був уже тут, підписав контракт, а потім просто поїхав. Потрібно серйозно працювати.

Зараз розмови з Коломойським про посилення не було. Навіть не знаю, як це буде. Менш ніж через місяць треба вже їхати на збори. Тож якщо ми чогось хочемо, то вже зараз треба цим займатися. А ситуація поки що незрозуміла. Той-таки Коноплянка, кажуть, що він іде, навіть якісь команди називають. Треба ж знати точно. Я, головний тренер, нічого не знаю.

Ситуація з преміальними? Чув те, що й ви - з преси, телебачення. Не в курсі справи. Знаю тільки, що ми заробили гроші, і хочу, щоб половину віддали команді, як це і було домовлено на початку сезону. Це я знаю точно і буду за ті гроші воювати. Ми заробили ці гроші, нам їх обіцяли віддати, і я буду наполягати на дотриманні домовленостей. Це я знаю точно», - заявив Мирон Богданович.

Нагадаємо, «Дніпро» заробив в ЛЄ майже 9 млн євро. Однак на рахунки клубу ці гроші не надійдуть. За рішенням суду та УЄФА, ці кошти підуть на рахунки німецької компанії Hochtief.

Ця компанія будувала стадіон «Дніпро-Арена» і не отримала всіх належних коштів від дніпропетровського клубу. «Будівельники» подали на «Дніпро» до суду і виграли справу. Повідомляють, що загальна сума боргу клубу перед генпідрядником становить 11 мільйонів євро.

Додамо, Ежидіо покинув «Дніпро», пославшись на невиконання клубом своїх зобов'язань. Зараз бразилець грає за «Палмейрас».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram