>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Борг перед Фрателло закриватиме Волков, а не ФБУ, - колишній функціонер федерації

На Євробаскет-2015 українську команду повезе інший тренер

Борг перед Фрателло закриватиме Волков, а не ФБУ, - колишній функціонер федерації
Фото: ukrbasket.net

Екс-генеральний секретар Федерації баскетболу України Олександр Ларін в рамках веб-конференції XSPORT розповів про деталі звільнення американського фахівця Майка Фрателло зі збірної України:

"Фрателло знав, що Волков не йде на вибори. В силу того, що вони друзі у житті, Волков не приховував від Майка реальний стан речей, не приховував сформовану ситуацію. Майк до конференції надіслав лист, в якому вказав, що він закінчив свою роботу у збірній України.

Так, борги перед Фрателло залишилися. Волков прийняв їх на себе і сказав, що закриватиме. Не можна сказати, що Фрателло йшов від Бродського. Він приходив до Волкова і вирішив, що цикл його роботи зі збірною України закінчився.

Український баскетбол змінився за Фрателло колосально. Тренер - це реально зірка і він розставляє маяки. Фрателло не боровся за авторитет: його дії, підходи і розуміння баскетболу автоматично показали, хто є хто і хто, кого слухає.

Наступному тренеру буде з цим дуже важко. Фрателло не якийсь заїжджий гастролер, це - світова зірка. Це людина, яку визнають у США, визнають у НБА. Треба було бачити, як до нього ставляться і як його сприймають головні тренери збірних Франції, Іспанії, Фінляндії, Туреччини, Сербії, Македонії, Хорватії. Вони до нього ставляться як до реальної величини".

Нагадаємо, раніше Волков неодноразово заявляв, що Фрателло працює "в кредит". Під керівництвом Майка збірна України вперше у своїй історії кваліфікувалася на ЧС, посівши на Євробаскеті-2013 6-те місце (кращий результат в історії збірної).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram