>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЗМІ: успіх "Дніпра" обійшовся Коломойському в $350 млн

Команду, яка дісталася до фіналу ЛЄ, почав будувати Рамос

ЗМІ: успіх "Дніпра" обійшовся Коломойському в $350 млн
Игорь Коломойский
Фото: finzah.com.ua

Ігор Коломойський витратив близько $350 млн на «Дніпро». Таку цифру оголосив оглядач журналу «Новое время» Олександр Пасховер в ефірі каналу «24»:

«Навіть сам Ігор Коломойський не знає, скільки вклав у «Дніпро». Історія «Дніпра» рвана, довго було таке враження, що власник «Дніпра» не надто дбає про свій клуб. Ми розписали про те, як розвивалася і змінювалася історія «Дніпра». І ми підрахували, що цей успіх «Дніпра» коштував десь 350 млн доларів за останні 10-12 років.

Три основні фінансові етапи ми назвали так: перший - це гроші, другий - великі гроші, третій - дуже великі гроші. Третій етап ми пов'язали з приходом іспанського тренера Хуанде Рамоса, коли дійсно почали будувати команду. Цей етап, зрештою, привів до фіналу ЛЄ».

Зазначимо, Рамос очолював «Дніпро» три сезони. Під його керівництвом дніпропетровці лише раз зуміли фінішувати в «трійці», посівши 2 місце за підсумками сезону 2013/14. Іспанський тренер неодноразово скаржився, що клуб скромно поводиться на трансферному ринку, не купуючи виконавців хорошого рівня. Хуанде не лукавив: «Дніпро» завжди витрачав менше, ніж інші гранди української ліги: «Шахтар», «Динамо» і «Металіст». 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram