>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мутко поспілкувався з європейськими журналістами: Tomorrow буде Euro association

Два роки тому міністр спорту пообіцяв Платіні вивчити французьку

Мутко поспілкувався з європейськими журналістами: Tomorrow буде Euro association
Виталий Мутко
Фото: www.olimp2012.net

Міністр спорту Росії Віталій Мутко знову опинився в епіцентрі уваги завдяки своїй англійській мові. Російський чиновник зараз перебуває у Цюриху, де бере участь у конгресі ФІФА. Після офіційних заходів Мутко потрапив під "допит" європейських журналістів, яких цікавили подробиці корупційного скандалу у ФІФА, і відповідно, перспективи проведення ЧС-2018 у Росії.

Мутко не розумів частини адресованих йому запитань і тому попросив звертатися до нього російською мовою, а потім вимовив фразу на суміші російської і англійської: "Tomorrow meeting буде euro association".

Нагадаємо, 3 грудня 2010 року Мутко читав промову англійською мовою в Цюриху, представляючи російську заявку на право прийняти ЧС-2018. Його промову з сильним акцентом не всі навіть зрозуміли. Згодом блогери з'ясували, що помічники спеціально написали Муткові промову російськими літерами, оскільки він погано знав англійську і не зміг прочитати оригінальний текст. У підсумки з'явилися такі "хіти": "Ю вил бі прауд оф ві чойс" ("Ви будете пишатися цим вибором") і "Жаст ван екземпль" ("Тільки один приклад"). Цього разу Мутко говорив від себе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram