>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президент ФІФА відмовився піти у відставку

Платіні назвав таку ситуацію ганьбою

Президент ФІФА відмовився піти у відставку
Фото: zavset.ru

Президент Федерації європейських футбольних асоціацій Мішель Платіні запропонував президенту Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Йозефу Блаттеру подати у відставку, той відмовився.

Про це Платіні заявив на прес-конференції, передає Укрінформ.

"Я попросив його піти у відставку. Блаттер вислухав мене, але сказав, що ні, це занадто пізно. Це ганьба", - заявив Платіні, засудивши ситуацію у ФІФА.

За його словами, ФІФА потребує "свіжого повітря". На його думку, змінити ФІФА допоможе лише зміна керівника. "Усі європейські футбольні федерації голосуватимуть за йорданського принца Алі бін Аль-Хусейна, тому я закликаю також інші футбольні федерації наслідувати їхній приклад. Єдиний спосіб реформувати ФІФА - змінити президента", - зазначив Платіні.

Нагадаємо, що раніше було заарештовано кількох високопоставлених чиновників ФІФА, які підозрюються в шахрайстві, відмиванні грошей, отриманні величезних хабарів та інших корупційних діяннях. Свою підтримку Блаттеру вже висловили в Росії.

Вибори президента ФІФА відбудуться 29 травня в Цюріху. Напередодні виборів свої кандидатури зняли голова Королівського футбольного союзу Нідерландів Міхаель ван Прааг і португальський футболіст Луїш Фігу.

Блаттер, який неодноразово потрапляв у корупційні скандали, керує ФІФА з 1998 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram