>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Путін заступився за "корупціонера" Блаттера: США намагаються прибрати Зеппа з ФІФА

"Старий друг" Зепп подарував Росії ЧС-2018

Путін заступився за "корупціонера" Блаттера: США намагаються прибрати Зеппа з ФІФА

Президент Росії Володимир Путін заявив, що США, ініціювавши корупційну справу щодо ФІФА, хоче прибрати Зеппа Блаттера зі світового футболу. Путін назвав це грубим порушенням принципу функціонування міжнародних організацій.

"І вже точно, я в цьому анітрохи не сумніваюся, це очевидна спроба не допустити переобрання пана Блаттера на пост президента ФІФА, що є грубим порушенням принципу функціонування міжнародних організацій", - заявив Путін, відповідаючи на запитання журналістів щодо ситуації навколо ФІФА.

Нагадаємо, вчора у Швейцарії заарештували керівників ФІФА. За даними генеральної прокуратури США, обвинувачення чиновникам ФІФА висунули за 47 пунктами. Швейцарія підозрює ФІФА у корупції під час виділення чемпіонатів світу, в тому числі найближчих двох, які проведуть у Росії та Катарі.

Раніше європейські ЗМІ неодноразово писали про дивну дружбу Путіна і Блаттера, який, незважаючи на безліч корупційних скандалів, залишається на плаву - одіозний швейцарець керує ФІФА з 1998 року і має намір уп'яте стати президентом організації. Чергові вибори заплановано на травень 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram