>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Севілья" ще не програвала Україні у євротурнірах

"Білі" тричі діставалися фіналу турніру і жодного разу не програвали

"Севілья" ще не програвала Україні у євротурнірах
Фото: EPA/UPG

Сьогодні у Варшаві відбудеться фінал Ліги Європи «Дніпро» - «Севілья». Дніпропетровці з представником Іспанії зустрічалися лише раз. На груповому етапі Кубка УЄФА-2004/05 українці під керівництвом Євгена Кучеревського поступилися в гостях «Сарагосі» - 1:2. У складі «Дніпра» гол забив Володимир Єзерський, що входить нині до тренерського штабу Маркевича. З тієї команди до нинішніх часів дожив тільки Руслан Ротань.

«Севілья» провела з українськими командами чотири зустрічі і жодного разу не поступилася - одна нічия і три перемоги. Андалузці навесні 2007 року вибили з Кубка УЄФА «Шахтар» - 2:2, 3:2. У 2010 році «Севілья» розгромила «Карпати» - 4:0, 1:0.

Команди двох країн зустрічалися в єврокубках 46 разів. Українці виграли дев'ять зустрічей, іспанці - 24, ще 13 ігор завершилися внічию. При цьому в чотирьох останніх матчах українцям перемогти не вдалося: у представників Іспанії дві перемоги і дві нічиї.

Найбільшим успіхом «Дніпра» в турнірах УЄФА спершу була участь у чвертьфіналі Кубка європейських чемпіонів у сезонах 1984/85 і 1989/90.

«Севілья» ж вважається «Королем Ліги Європи». На рахунку «Білих» три виграні турніри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram