>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Як "Дніпро" і "Севілья" дісталися фіналу Ліги Європи

Українська команда робить ставку на оборону, стихія іспанців - атака

Як "Дніпро" і "Севілья" дісталися фіналу Ліги Європи
Фото: EPA/UPG

Сьогодні у Варшаві відбудеться фінал Ліги Європи "Дніпро" - "Севілья". Українська команда цього сезону ЛЄ провела 16 ігор. У кваліфікації "Дніпро" переграв "Хайдук" - 2:1, 0:0. У груповому турнірі дніпропетровці, показавши посередню гру, з великими труднощами посіли друге місце, випередивши "Карабах". У шістьох матчах вихованці Маркевича набрали 7 очок, забивши при цьому 4 голи (стільки ж і пропущених).

В 1/16 фіналу "Дніпро" хвацько розібрався з "Олімпіакосом" - 2:0, 2:2. Потім завдяки голу Коноплянки в Амстердамі впав "Аякс" - 1:0, 1:2. У чвертьфіналі вибили "Брюгге" - 0:0, 1:0. Єдиний м'яч провів Шахов. Нарешті, у півфіналі, не без талану перемогли "Наполі" - 1:1, 1:0. Таким чином, у 16-х іграх ЛЄ "Дніпро" здобув сім перемог за п'ятьох нічиїх та чотирьох поразок. Різниця м'ячів 15:11. Кращим бомбардиром команди є Нікола Калинич. На рахунку хорвата 3 м'ячі. В активі Селезньова, Федецького, Ротаня - по 2 голи. Додамо, Денис Бойко у вісьмох матчах не пропустив жодного гола.

Шлях "Севільї" до фіналу був менш тернистим. Як переможець ЛЄ-2014 андалусійці стартували з групового турніру. У квартеті з "Феєнордом", "Рієкою" і "Стандартом" іспанці посіли друге місце, набравши 11 очок. На цій стадії "Севілья" зазнала лише однієї поразки (від "Феєноорда"), і здобула 3 перемоги. В 1/16 фіналу "Білі" здобули дві перемоги над гладбахською "Боруссією" - 1:0, 3:2. У наступному раунді вихованці Емері в іспанському дербі вибили "Вільярреал" - 2:1, 3:1. У чвертьфіналі програв "Зеніт" - 2:1, 2:2. У півфіналі андалусійці не помітили "Фіорентину"» - 3:0, 2:0.

Таким чином, цього євросезону "Севілья" зазнала тільки однієї поразки за десятьої перемог і трьох нічиїх. При цьому "Білі" в 14-х іграх забили 26 м'ячів і пропустили 12 голів. Кращим бомбардиром команди є Карлос Бакка - 5 м'ячів. В активі Кевіна Гамейро 4 точні удари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram