>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Генпрокурор США: два покоління чиновників ФІФА отримували мільйони на хабарах

Під Блаттером хитається крісло

Генпрокурор США: два покоління чиновників ФІФА отримували мільйони на хабарах
Зепп Блаттер рулит мировым футболом с 1998-го года
Фото: EPA/UPG

Генеральний прокурор США Лоретта Лінч прокоментувала арешт дев'ятьох чиновників ФІФА, яких підозрюють у корупції.

"Корупція у футбольних органах набула загрозливих розмірів, вона стала системною і глибоко вкоріненою - і за кордоном, і тут, в США. Вона охоплює як мінімум два покоління футбольних чиновників, які, як передбачається, зловживали своїм становищем, щоб отримувати мільйони доларів у вигляді хабарів і відкатів.

Це завдало серйозної шкоди багатьом жертвам цієї ситуації - від молодіжних ліг і країн, що розвиваються, які мають отримувати користь від доходів, що надходять організаціям від продажу комерційних прав, до вболівальників, які роблять ці права справді цінними.

Сьогоднішні дії дають зрозуміти, що міністерство юстиції має намір припинити такі прояви корупції, викорінити ці порушення і притягнути всіх порушників до відповідальності. Ми чекаємо продовження роботи з іншими країнами у цій справі", - сказала Лінч.

Нагадаємо, сьогодні у Швейцарії заарештували верхівка ФІФА. У тому числі затримали і віце-президента ФІФА Джеффрі Вебба, члена виконкому ФІФА Едуардо Лі і кількох президентів національних федерацій.

За даними генеральної прокуратури США, обвинувачення чиновникам ФІФА пред'явлено за 47-ма пунктами. Швейцарія і США підозрюють ФІФА у корупції під час виділення чемпіонатів світу, в тому числі найближчих двох, які проведуть у Росії та Катарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram