>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Повєткін: Кличко? Не хочеться сплутувати бокс із політикою

У "Витязя" залишилися питання до українця

Повєткін: Кличко? Не хочеться сплутувати бокс із політикою
Фото: EPA/UPG

Олександр Повєткін, набравши приголомшливу форму, знову хоче зустрітися з Володимиром Кличком.

«Володимир Кличко? Можливо, як сказав мій промоутер Андрій Рябінський, не найкраща ідея - проводити цей бій зараз. Навіть минулого разу, коли ще не було такого політичного протистояння, напруження відчувалося в цьому плані.

Спорт повинен об'єднувати людей, а тут може бути по-іншому. Але я взагалі намагаюся політичні протистояння завжди вбік відводити. Мені хотілося б зустрітися з Кличком, щоб передусім для себе закрити всі питання.

Бокс - це досить своєрідний вид спорту, в якому роль тренера на багато що впливає. Наприклад, іноді важливі не поради про техніку і тактику, а просто потрібні слова. Костянтин Цзю підготував би мене до Кличка краще, ніж американці.

Фізично я був би готовий краще. Але я декого послухав і зробив не так. Усе склалося, як склалося, я нікого не звинувачую, крім себе», - подає слова Олександра «Собеседник».

Нагадаємо, у жовтні 2013 року Повєткін програв Кличкові в Москві за підсумками 12-раундового бою. Перемога українця була беззастережною. Після цього фіаско «Витязь» обзавівся новим промоутером (Рябінським) і поміняв тренерський штаб (зараз з Олександром працює Іван Кирпа). Як наслідок, після Кличка Повєткін провів три бої, нокаутувавши Чарра, Такама і Переса. Причому останнього Олександр уклав за 91 секунду. Після перемоги над Пересом «Витязь» став обов'язковим претендентом на бій з чемпіоном WBC Деонтеєм Вайлдером. Імовірно, бій пройде восени цього року. Титул чемпіона WBC дасть Повєткіну можливість провести ще один бій з Кличком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram