>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

КХЛ може поповнити клуб з Азії, - президент ліги

У Росії розраховують на допомогу Китаю

КХЛ може поповнити клуб з Азії, - президент ліги

У КХЛ може з'явитися клуб з Китаю. Про це заявив президент ліги Дмитро Чернишенко:

«Поява в КХЛ азіатського клубу можливо. Ми ведемо переговори з Китаєм. Є потенційний клуб-кандидат, який технічно відповідає нашим вимогам. Мова йде про Шанхай.

У Росії зараз настав період спеціальних відносин з Китаєм. Нам треба цим користуватися. Водночас необхідно розуміти, що Китай, який може прийняти зимову Олімпіаду-2022, муситиме, по суті справи, створити у себе хокей з нуля. Китайці вміють зробити ривок вперед, коли їм це потрібно в різних видах спорту. Це додасть інтриги в азійському регіоні, спонукатиме й інші країни. Ту ж Південну Корею, яка у 2018 році проводитиме Ігри, і Японію. Азію цілком може чекати ренесанс хокею».

Зазначимо, минулого року КХЛ покинули «Донбас», празький «Лев» і «Спартак». У наступному сезоні в лізі не братиме участі підмосковний «Атлант». Є питання і щодо «Слована» з Братислави.

Нагадаємо, окрім російських команд в чемпіонаті КХЛ виступають мінське і ризьке «Динамо», казахстанський «Барис», хорватський «Медвешчак», фінський «Йоккеріт».

Раніше повідомлялося, що в перспективі у КХЛ можуть взяти участь команди з Німеччини («Кельн»), Італії («Мілан»), Польщі (Гданськ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram