>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА може виключити московський клуб з Ліги Європи

"Динамо" не вдалося переграти європейських аудиторів

УЄФА може виключити московський клуб з Ліги Європи
Фото: EPA/UPG

Арбітражна палата Інспекції фінансового контролю клубів (ІФКК) УЄФА розгляне порушення правил фінансового fair-play з боку московського "Динамо" 16 червня, повідомив заступник генерального директора Російського футбольного союзу (РФС) Дмитро Іванов. Цілком можливо, що "Динамо" виключать з Ліги Європи.

Московському клубу інкримінується значне перевищення ринкової вартості спонсорського контракту і частки зарплат футболістів у клубному бюджеті. Титульним спонсором "Динамо" є банк ВТБ, який також є основним акціонером клубу.

Так, ВТБ (спонсор клубу) виплачує за контрактом близько 4 мільярдів рублів на рік (близько 80 млн доларів). В УЄФА вважають, що цей контракт не відповідає ринковим умовам. За оцінками європейських експертів, угода перевищує норму у 10 разів. Також частка зарплат у "Динамо" вища за 70 відсотків клубного бюджету, а ця цифра не повинна перевищувати таку позначку.

Додамо, раніше УЄФА покарав "Локомотив" (штраф 5 млн євро, 3,5 з них - умовно), "Краснодар" (штраф 4 млн євро, 3 з них - умовно) і "Ростов" (штраф 200 тисяч євро) за фінансові порушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram