>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Дніпро" у фіналі Ліги Європи cудитиме англієць

Аткінсон вважається найкращим арбітром у своїй країні

"Дніпро" у фіналі Ліги Європи cудитиме англієць
Фото: коллаж LB.ua

Суддівський комітет УЄФА визначився із суддівською бригадою, яка працюватиме на фіналі Ліги Європи "Дніпро" - "Севілья".

Головним арбітром матчу буде 44-річний англієць Мартін Аткінсон, який працює на міжнародному рівні з 2006 року. У його активі 67 ігор у турнірах УЄФА. Цього сезону він обслужив вісім матчів Ліги чемпіонів і один поєдинок Ліги Європи. Зокрема, він був головним суддею першого півфінального матчу ЛЧ між "Ювентусом" і "Реалом". Допомагати йому будуть лінійні рефері Майкл Малларкі і Стівен Чайлд. Четвертим арбітром стане чех Павел Краловець, а двома додатковими помічниками рефері - Ентоні Тейлор і Андре Маррінер. Ще одного англійця, Джейка Колліна, призначено резервним помічником арбітра.

Фінал Ліги чемпіонів "Барселона" - "Ювентус" довірено судити арбітрові з Туреччини Джюнейту Чакиру. 38-річний Чакир є суддею міжнародної категорії з 2006 року. Загалом турецький рефері працював на 70 матчах у турнірах УЄФА. Цього сезону він провів чотири поєдинки у Лізі чемпіонів і три - у Лізі Європи. Він зокрема обслуговував перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між ПСЖ і "Челсі" - 1:1. На лініях туркові асистуватимуть його співвітчизники Бахаттин Дуран і Тарік Енгюн. Четвертим арбітром стане Йонас Ерікссон зі Швеції, а ще два турецькі рефері - Хюсейн Гечек і Бариш Шимшек - працюватимуть за воротами. Останнім членом команди арбітрів стане резервний асистент рефері Мустафа Ейсой з Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram