>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Канада познущалася з Росії у фіналі ЧС з хокею

Збірна Канади удвадцятьп'яте стала чемпіоном світу.

Канада познущалася з Росії у фіналі ЧС з хокею
Фото: EPA/UPG

Збірна Канади у фінальному матчі чемпіонату світу з хокею розгромила Росію з рахунком 6:1

Вирішальними в цьому матчі стали 10 хвилин на межі першого і другого періодів, коли канадці закинули у ворота Бобровського відразу чотири шайби. Відзначилися Коді Ікін (Dallas Stars), Тайлер Енніс (Buffalo Sabres), Сідні Кросбі (Pittsburgh Penguins) і Тайлер Сегін (Dallas Stars). У третьому періоді ще дві шайби закинули Клод Жиру (Philadelphia Flyers) і Нейтан Маккінон (Colorado Avalanche).

Росіяни зуміли розмочити рахунок тільки в самому кінці гри - гол на рахунку Євгена Малкіна (Pittsburgh Penguins).

Збірна Канади не програла жодного матчу за весь турнір. "Найщільнішим" результат у неї був із Францією в групі, він закінчився з рахунком 4:3. Загалом же під канадський коток потрапили Латвія (1:6), Німеччина (0:10), Чехія (3:6), Швейцарія (2:7), Австрія (1:10). Більш-менш пристойно поступилися шведи - 4:6.

У чвертьфіналах Канада познущалася зі збірної Білорусі (9:0), а у півфіналі вдруге виявилася сильнішою від Чехії (2:0).

Це перша перемога для канадців на чемпіонатах світу, які проводять щорічно на відміну від футбольних, із 2007 року і 25-та за всю історію.

"Бронзу" чемпіонату світу завоювали американці, які у втішному фіналі виграли в господарів турніру, чехів, із рахунком 3:0. Шайби на рахунку в Ніка Боніно (Vancouver Canucks), Тревора Льюїса (Los Angeles Kings) і Чарлі Койла (Minnesota Wild).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram