>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Джокович вп'яте поспіль переміг на Мастерсі

Серб цьогоріч програв лише двічі

Джокович вп'яте поспіль переміг на Мастерсі
Фото: EPA/UPG

Новак Джокович продовжує колекціонувати трофеї. У цьому сезоні в активі серба перемоги на Відкритому чемпіонаті Австралії і на чотирьох Мастерсах, останнім з яких став Рим.

У фіналі серб обіграв Роджера Федерера (2-й у світі). У першому сеті на корті йшла рівна боротьба, при цьому в 9-му геймі Федерер отримав брейк-поїнт. Але Джокович відбився, а в наступному геймі сам "брейканув".

У другій партії сербу вдався швидкий брейк, при цьому він не надав Роджеру жодного брейкового м'яча, як і шансу нарешті виграти титул у Вічному місті - 6:4, 6:3.

З урахуванням минулого року Джокович виграв вже п'ятий Мастерс поспіль - в Парижі, Індіан-Уеллсі, Майамі, Монте-Карло та Римі. Стрункість статистики псує той факт, що Новак не поїхав до Мадрида. Тому поняття "поспіль" у цьому випадку включає ті турніри, на яких серб виступав.

Додамо, що останньою людиною, яка перемагала Ноле на Мастерсі, був саме Роджер Федерер - це сталося минулої осені у півфіналі Шанхая. Відтоді Джоко виграв на Мастерсі 26 матчів поспіль.

Відзначимо, що серб знову наблизився до Федерера на відстань однієї перемоги в особистому протистоянні - 19:20.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram