>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Маркевич: "Дніпро" переміг для України

Український клуб вперше вийшов у фінал Ліги Європи

Маркевич: "Дніпро" переміг для України
Фото: EPA/UPG

У четвер "Дніпро", перемігши у півфіналі "Наполі" (1:0, 1:1), вперше в історії вийшов у фінал Ліги Європи. Тренер команди Мирон Маркевич зізнався, що команда не могла програти.

"Емоцій дуже багато! Все-таки це фінал єврокубка. Поки ще не зовсім не те, що зрозуміли - не зовсім усвідомлюємо, що команда зробила. Знаю, що було багато скептиків. Казали, що нам протистоїть серйозна команда. Це дійсно так, і я радий, що ми пройшли таку класну команду.

Звичайно, фінал є фінал. Ми будемо грати з "Севільєю" минулорічним переможцем. Команда хороша, немає жодних сумнівів. Будемо готуватися. Принаймні, зіграємо у хороший футбол. У Неаполі на прес-конференції я сказав, що "Дніпро" буде іншим у Києві. Так сьогодні і зробили. Постараємося і у Варшаві показати хороший футбол. Інше питання, як закінчиться гра. Але думаю, що футболісти розуміють, що це - фінал, і покажуть свої найкращі якості.

Селезньов забив гол у Неаполі - і сам себе поставив у склад. А Коноплянку замінив з двох причин. По-перше, на його фланг вийшов свіжий захисник, який почав небезпечно долучатися. І перед заміною я запитав, як він почувається. Він відповів, що якщо треба, дограє. Але, звісно, головна причина - свіжого гравця треба було стримати.

Те, як нас сьогодні підтримували вболівальники... Я дивився на трибуни і розумів, що ми просто не можемо підвести вболівальників. А те, що відбулося після гри... Знаєте, не так часто українські клуби виходять у фінал. Людей можна зрозуміти.

Ми зараз живемо у такій ситуації, що перемога потрібна була, в першу чергу, для України. Ми грали, за великим рахунком, для простих людей, які зараз у стані війни. Щодня гинуть наші люди. Сьогодні, напевно, всі хлопці, які воюють на сході, дивилися футбол, і ми грали для них також. Тож перемога сьогодні більше для людей.

Чи побачимо ми таку ж гру в неділю проти "Динамо"? Мене цікавить тільки фінал!".

Нагадаємо, київське "Динамо" вигравало Кубок Кубків у 1975-му і 1986 роках, "Шахтар" здобув Кубок УЄФА у 2009 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram