>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кварцяний: держава має допомогти клубам - інакше футбол помре

Футболісти не винні...

Кварцяний: держава має допомогти клубам - інакше футбол помре
Фото: tsn.ua

Матч "Металіст" - "Волинь", який завершився з рахунком 3:3, потрапив під підозру. Кілька експертів висловили припущення, що футболісти двох команд зробили ставки у букмекерських конторах на високу результативність у грі. Віталій Кварцяний на післяматчевій прес-конференції закликав ширше дивитися на проблеми в українському футболі:

"Гра сьогодні була повільною з боку двох команд. Команди самі регулювали, як грати, абсолютно проігнорувавши установки тренерів. Хочуть бігають, хочуть - ні. Я думаю, в нашій країні відбуваються катаклізми з футболом. Футбол - це обличчя країни.

З іншого боку, і футболістів звинувачувати не можна. Що не гра, у нас якісь незрозумілі питання з'являються. Чому так відбувається - не знаю. Не піймавши, не кажи "злодій". Мені гра не сподобалася. Може, футболісти і праві. Вони чекають конкретних рішень. У нас на високому рівні внутрішній розвал, лицемірство. Багато футбольних регіонів померло зараз.

Зараз є війна, але це не відмовки. Високий економічний розвал, люди сподіваються на завтрашній день. Але жодні господарі у футболі не зроблять нічого, якщо не підключиться держава. Якщо не хочете давати дорогу інвесторам на витрачання особистих коштів, давайте з держави тоді виділяти. Я навіть не можу собі уявити, яким буде футбол...

Якщо дві команди будуть із серйозними фінансовими можливостями, а інші тільки сподіватися на існування - це не дасть розвитку футболу. Я хочу дожити, подивитися, як далі виглядатиме наш чемпіонат. Я хотів після цього виїзду дати інтерв'ю. Але вже кажу: може, футболісти і не винні? А питань дуже багато: у суддівському комітеті, перша ліга в завалі, друга ліга - ще веселіше... Ось аматори грають серйозно. Банани продавав цілий день, увечері грає у футбол - б'ється. А професійний футбол - люди хочуть гармонії в контракті. Якщо держава залишить футбол сам на себе, буде вісім команд у чотири кола - на цьому все, український футбол закінчиться на найближчі років десять".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram