>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Хімік" у наступному сезоні може виступити в Кубку Європи

Євроліга надала Україні одне місце в клубних континентальних турнірах

"Хімік" у наступному сезоні може виступити в Кубку Європи
Фото: БК "Химик"

Євроліга затвердила формат турніру на майбутній сезон, залишивши його незмінним порівняно з попереднім.

Ліцензії А отримають 11 клубів. Вісім ліцензій B буде розподілено між клубами Росії, Франції, Німеччини, Італії, Польщі, Іспанії та двома учасниками Адріатичної ліги згідно з результатами внутрішніх чемпіонатів.

Чотири тимчасові однорічні ліцензії B буде видано як wild card, причому пріоритет надаватиметься клубам з Німеччини, Франції, Туреччини і Великобританії. Остання ліцензія категорії C дістанеться переможцеві Кубка Європи.

Участь у Кубку Європи в наступному сезоні також братимуть 36 команд: по три з Росії, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Адріатичної ліги, по дві з Туреччини, Литви та Ізраїлю, а також по одній з Бельгії, Чехії, Фінляндії, Греції , Латвії, Польщі, України і Великобританії. Ще чотири клуби отримають wild card на участь у турнірі.

Зазначимо, що Україну в турнірі, ймовірно, представлятиме чемпіон Суперліги "Хімік", який вперше в історії виграв чемпіонат України.

Нагадаємо, що минулого року в єврокубках не брав участі жоден з українських клубів: "Будівельник" відмовився від участі, а "Хімік" не допустили через напружену ситуацію в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram