>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Надаль досі ниє: система нарахування очок неоптимальна, час розумних гравців минув

Рафа перетворюється на буркотуна

Надаль досі ниє: система нарахування очок неоптимальна, час розумних гравців минув
Фото: EPA/UPG

Рафа Надаль, екс-перша ракетка світу, а нині №4 у світовому табелі про ранги, знову проявив невдоволення. Після критики організаторів Кубка Девіса, іспанський тенісист поскаржився на систему нарахування очок у рейтингу АТР, а також із "чорного входу" оцінив імовірність повернення до п'ятисетового формату у фіналах Мастерсів.

"Я не отримував очок протягом півроку (Рафа погано грав. - ред.), і тепер мені буде нелегко залишитися на лідерських позиціях. Зрозуміло, такий стан справ мені не подобається", - цитує слова Рафаеля американський сайт Tennis World.

"Організатори змагань хочуть швидкості, намагаються скоротити тривалість поєдинків. Не думаю, що повернення до формату з п'яти сетів впишеться у цю тенденцію. Часи турнірів, коли на корті треба було думати, минули", - зазначив Надаль.

Додамо, що Рафа, організм якого схильний до травм, і раніше критикував систему нарахування очок. Зокрема, іспанець пропонував перейти на дворічний режим підрахунку балів. "Огірочок" Роджер Федерер виступав проти цього.

Зазначимо, що на найближчих трьох турнірах - Мастерс у Мадриді та Римі, а також на "Ролан Гаррос" - Надалю треба буде захистити 3600 очок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram