>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бос "Олімпіка": ми в перший і останній раз пішли на поступки ультрас "Динамо"

Команда дізналася про перенесення, сидячи в автобусі

Бос "Олімпіка": ми в перший і останній раз пішли на поступки ультрас "Динамо"
Фото: olimpik.com.ua

Президент "Олімпіка" Владислав Гельзін прокоментував перенесення кубкового матчу з Динамо зі стадіону Баннікова на стадіон "Динамо" імені Лобановського. Бос донецької команди заявив в інтерв'ю "Сегодня", що ультрас гостей не мають права диктувати "Олімпіку" свої правила:

"Пізно ввечері у вівторок з повідомлень у соціальних мережах ми дізналися, що ультрас "Динамо" збираються проводити акції протесту, як вони написали, тобто зробити під час футбольного матчу масу неприємних речей.

Ми відразу ж зв'язалися з представниками "Динамо", з органами МВС, з Федерацією футболу і почали вести консультації про те, як вийти з цього становища. Адже через такі дії могли постраждати прості вболівальники, а деякі приходять на стадіон сім'ями, самі футболісти, керівництво клубів. Там усе що завгодно могло статися.

Півночі тривали телефонні переговори і консультації. У результаті ми вирішили піти назустріч вимогам київських ультрас, розуміючи, що вони не помістяться на трибунах стадіону ім. Баннікова, і погодилися на перенесення гри на стадіон "Динамо". Але відразу хочу заявити - це було вперше і востаннє.

Якщо ми - господарі поля, то ми маємо право грати там, де нам зручно, а не де буде зручно ультрас наших суперників. Якщо на те пішло, то нам тоді простіше було зіграти в Запоріжжі або у Львові.

Остаточно рішення про перенесення гри ухвалили менш, ніж за дві з половиною години до запланованого початку матчу. Гравці вже сиділи в автобусі, чекали команди - їхати чи ні на стадіон".

Нагадаємо, кубковий матч мав відбутися сьогодні о 17:00 на стадіоні імені Баннікова. Однак ультрас "Динамо" погрожували зірвати гру. На їхню думку, стадіон занадто малий для таких ігор (вміщує лише 1700 глядачів). До того ж "Олімпік" підняв ціну на квитки у п'ять разів - до 150 гривень.

У донецькому клубі своє рішення провести гру саме на Баннікова мотивували тим, що це їхня домашня арена, "Олімпійський" же був зайнятий. Стадіон "Динамо" їм ніхто не пропонував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram