>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЗМІ: 9 клубів Прем'єр-ліги не платять своїм футболістам зарплату

Фінансова криза завдала великої шкоди українським футбольним клубам

ЗМІ: 9 клубів Прем'єр-ліги не платять своїм футболістам зарплату
Фото: ФК "Металлист"

Тільки п'ять команд Прем'єр-ліги ("Динамо", "Шахтар", "Дніпро", "Іллічівець" та запорізький "Металург") своєчасно виплачують своїм футболістам зарплату. При цьому гравці "Олімпіка" та "Іллічівця" отримують від 35 до 100 тисяч гривень. Це найнижчі зарплати в елітному дивізіоні.

"Дніпро" платить своїм гравцям із затримкою у два місяці. У клубі заявляють, що ця затримка має "технічний" характер і існує з 2013 року. Саме з цієї причини клуб на початку квітня покинув захисник Ежидіо.

В інших клубах ситуація з боргами набула більш загрозливого характеру. Так, "Говерла" цього місяця почала закривати заборгованість за травень 2014 року.

Від січня 2015 року є проблеми у донецькому "Металурзі". Футболісти отримують лише частину зарплати в гривнях.

У "Карпатах" не платять зарплату четвертий місяць. Однак у першій команді тепер більшість - молоді футболісти з клубної структури. Більшість цих гравців зарплату, що обчислюється кількома тисячами гривень, отримують день в день. Гравці ж із "дорослими" контрактами гроші не отримують.

"Металіст" своєчасно розраховується з гравцями, які прийшли взимку. А ось старожилам клуб не платить вже 9-й місяць - "Металіст" вимагає, щоб ці гравці перепідписали контракти і "пробачили" частину боргу. Схожа ситуація і в "Чорноморці". Клуб своєчасно розраховується з "молоддю", яка поповнила команду в січні. А ось із торішніми боргами розбиратися не квапляться.

Від чотирьох до шістьох місяців не платять зарплату у "Зорі", п'ять місяців не отримують грошей футболісти "Волині", а у "Ворсклі" від початку року виплатили тільки половину січневої зарплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram