>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" заплатив у казну $100 млн, а скільки "Динамо"? - генсек "гірників"

"Гірчичник" Ярмоленка розбурхав український футбол

"Шахтар" заплатив у казну $100 млн, а скільки "Динамо"? - генсек "гірників"

Генеральний секретар «Шахтаря» Олександр Черкасов заявив, що «гірники» заплатили в бюджет України близько 100 млн доларів за останні п'ять років. Тоді як податкові відрахування «Динамо» відповідають рівню клубів, які борються за виживання.

«Якщо пан Мохник цікавиться темою клубних фінансів, то я нагадаю, що «Шахтар» є футбольним клубом номер 1 в Україні за розміром виплачених податків до бюджетів різних рівнів. Щорічно ми відраховуємо близько 20 млн доларів. У 2013 році видання «Топ-100» визнало нас найкращим платником податків у галузі спорту. За останні 5 років ми виплатили близько 100 млн доларів, що за сьогоднішнім курсом становить понад 20 мільярдів гривень. Кожну цифру ми можемо підтвердити документально.

Навряд чи помилюся, якщо скажу, що відрахування «Динамо» відповідають радше рівню клубів із бюджетами, еквівалентними тим командам, які борються за виживання у Прем'єр-лізі, ніж клубу-чотириразовому срібному призеру національної першості останніх років. Нехай Мохник мене поправить, якщо це не так.

І ще хочу зауважити колезі, що ми теж не ідіоти і теж усі розуміємо: в епізоді зі скасуванням картки Ярмоленкові КДК продемонструє свій професіоналізм, неупередженість і прийме зважене і законне рішення», - заявив Черкасов.

Нагадаємо, раніше заступник генерального директора «Динамо» Сергій Мохник закликав «Шахтар» оприлюднити статтю витрат клубу, яку «гірники» виділяють на стимулювання українських команд, котрі грають проти киян. Також київський функціонер зауважив, що ФФУ повинна перестати смішити громадськість і скасувати «гірчичник» Ярмоленкові.

Додамо, КДК ФФУ має прийняти рішення в четвер. Якщо функціонери не скасують попередження футболісту, Ярмоленко пропустить матч проти «Шахтаря», який відбудеться 26 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram