>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Екклстоун запропонував створити Ф-1 для жінок

Берні все розширює межі автоспорту

Екклстоун запропонував створити Ф-1 для жінок
Фото: forum.webpark.ru

Під час гоночного вікенду в Малайзії Берні Екклстоун висловив ідею про створення спеціального "жіночого" чемпіонату у Ф-1. Голова Комісії ФІА з жіночого автоспорту Мішель Мутон пообіцяла уважно вивчити цю пропозицію:

"Не можна відмовитися від ідеї жіночого чемпіонату, не провівши необхідних обговорень і досліджень. Але мій особистий досвід говорить, що жінки хочуть брати участь на рівних із чоловіками. Нехай це вдалося небагатьом, але все ж вони змогли довести протягом десятиліть, що здатні на це.

Автоспорт - одна з тих дисциплін, включаючи вітрильний спорт і кінні перегони, де чоловіки і жінки можуть змагатися пліч-о-пліч за єдиними правилами".

Нагадаємо, раніше, щоб підвищити інтерес до "королівських перегонів", Екклстоун запропонував створити другий дивізіон у Ф-1. Окрім того, Берні намагається розширити географію перегонів. Багато в чому завдяки наполегливості Екклстоуна етапи Ф-1 проходять в Азії, на Близькому Сході і в Росії. Цього року вперше в історії відбудеться гонка в Азербайджані. Також Берні мріє про Гран-прі Африки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram