>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Туреччині обстріляли автобус із футболістами "Фенербахче"

Луческу тепер навряд чи захоче зв'язуватися з "канарейками"

Минулого вікенду в Туреччині було скоєно напад на "Фенербахче". Команда після перемоги над "Різеспор" (5:1) поверталася додому і їхала на автобусі в аеропорт Трабзона. Коли автобус заїхав на міст, пролунали постріли - кілька куль пробили бічне скло на дверях з боку водія, ще кілька влучили в лобове.

Фото: sports.ru

Унаслідок обстрілу поранено водія Уфука Кірана - за словами співробітників "Фенербахче", після влучення однієї кулі в обличчя водій опустив голову, з рота полилася кров. Через кілька секунд він спробував вчепитися в кермо і зупинити автобус. На допомогу миттєво прибіг начальник безпеки "Фенербахче" Сердар Кіліч. Він зірвався зі свого крісла до водія і поставив автобус на ручне гальмо. Якби автобус не зупинили протягом 25-30 секунд, команда могла зірватися з моста і впасти у воду.

Фото: sports.ru

Водія незабаром відправили до лікарні, де його помістили у відділення інтенсивної терапії. Травми, отримані унаслідок обстрілу, життю не загрожують. Найближчим часом водій перенесе операцію, шматок металу, схожий на кулю, витягнуть, а лицьову кістку відновлять.

Ніхто з футболістів не постраждав - відразу після інциденту їх пересадили у броньовані автомобілі і під посиленою охороною довезли до аеропорту. Дороги перекрили.

Знайти організаторів атаки наразі не вдалося. За версією слідства той, хто стріляв, або ті, хто стріляли, зникли в лісі.

Неподалік від місця злочину виявлено двоствольну рушницю, з якої, імовірно, стріляли в автобус. Підтвердження надійде тільки після балістичної експертизи. При цьому поліція зазначає, що зброя була саморобною і неліцензійною.

Футболісти "Фенербахче" шоковані подією, вони задумалися про своє майбутнє у Туреччині.

"

Коли я почув новини, у мене затрусилися руки і ноги. Я не можу перестати думати про ці жахливі речі і стримати емоції. Я плачу", - сказав Дірк Кюйт, який пропускав матч із "Різеспором" через травму.

Нападник "Фенербахче" Мусса Соу відразу після інциденту подзвонив своєму близькому другові Демба Ба з "Бешикташу". "Ми врятувалися від смерті, моя сім'я просто шокована. Я не можу далі грати у такій лізі. Давай поїдемо з цієї країни", - сказав він Ба.

"Фенербахче" вже запропонував призупинити чемпіонат Туреччини, поки не з'ясують усі обставини обстрілу автобуса. Однак турецька федерація перенесла тільки дві найближчі гри "Фенербахче".

Після події фанати "Фенербахче" почали збиратися в аеропорту Стамбула, щоб зустріти і потужно підтримати команду після такого жаху.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що боси "Фенербахче" запропонували Мірчі Луческу очолити влітку "канарок". Містер нібито мав дати відповідь наприкінці квітня. Після такого інциденту Мірча навряд чи захоче зв'язувати своє життя з "Фенербахче".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram