>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Англія вперше за 22 роки залишилася без чвертьфіналів єврокубків

Туманний Альбіон за європейськими битвами тепер спостерігатиме збоку

Англія вперше за 22 роки залишилася без чвертьфіналів єврокубків
Фото: EPA/UPG

Київське "Динамо" у четвер вибило останнього "англійця", "Евертона", з єврокубків. Цього сезону на груповому етапі Ліги чемпіонів брало участь чотири англійські клуби - "Ліверпуль", "Арсенал", "Манчестер Сіті" та "Челсі". "Ліверпуль" посів третє місце в групі, після чого вилетів до Ліги Європи, де у двоматчевому протистоянні в 1/16 фіналу поступився турецькому "Бешикташу". "Арсенал" в матчі-відповіді 1/8 фіналу ЛЧ обіграв "Монако", проте не зумів вийти до чвертьфіналу, "Манчестер Сіті" зазнав двох поразок від "Барселони", а "Челсі" двічі зіграв внічию з ПСЖ, але поступився за правилом голів в гостях.

До групи Ліги Європи потрапили "Тоттенхем" і "Евертон", а потім до них приєднався "Ліверпуль", що вилетів з ЛЧ. "Тоттенхем" в 1/16 фіналу не зміг пройти "Фіорентину", а "Евертон" завершив виступ у другому за значущістю клубному турнірі Європи великою поразкою від київського "Динамо". "Халл Сіті" не зумів подолати бар'єр плей-оф кваліфікаційного раунду Ліги Європи, програвши бельгійському "Локерену".

Востаннє англійські клуби не виходили до чвертьфіналу євротурнірів навесні 1993 року. "Лідс" не зумів увійти до числа восьми кращих команд у Лізі чемпіонів, "Манчестер Юнайтед" і "Шеффілд Венсдей" до 1/4 фіналу завершили виступ у Кубку УЄФА, а "Ліверпуль" не потрапив у топ-8 у Кубку володарів кубків, повідомляє портал prosport-online.ru.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram