>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Арсенал", пройшовши "Монако", перепише історію ЛЧ

"Каноніри" сподіваються у князівстві на диво

"Арсенал", пройшовши "Монако", перепише історію ЛЧ
Арсен Венгер
Фото: EPA/UPG

Сьогодні відбудуться два матчі-відповіді 1/8 фіналу ЛЧ. У Мадриді на "Кальдероне" "Атлетіко" (фіналіст минулого турніру) зустрінеться з леверкузенським "Байєром". Нагадаємо, в першій грі "Фармацевти" були сильнішими - 1:0.

Дієго Сімеоне у цій грі не зможе розраховувати на Дієго Годіна (дискваліфікація), Тьягу (обидва - дискваліфіковані), Сауля і Сікейра (травми). У "Байєра" втрат менше. У лазареті перебувають тільки Круз і Єдвай.

Обслуговувати зустріч довірено італійській бригаді арбітрів на чолі з Ніколою Ріццолі.

Додамо, "Атлетіко" цього сезону виступає не найкраще. "Матрацники" вже вибули з Кубка Іспанії, а в Прімері загрузли на 3-му місці, втративши шанси на захист чемпіонського титулу. Тож для мадридців матч із "Байєром" - гра усього сезону.

У другому матчі дня лондонський "Арсенал" спробує зробити неможливе і залишити за бортом турніру непростий "Монако". Нагадаємо, у першій грі монегаски поставили "Арсенал" на коліна на його полі - 3:1. Таким чином, у князівстві Арсену Венгеру, який до "Арсеналу" 7 сезонів очолював "Монако", потрібна перемога з різницею у три м'ячі, або у два, але за умови 4-х і більше забитих голів.

Додамо, монегаски не поступалися вдома з рахунком 0:3 в єврокубках з вересня 1995! Того разу їм протистояв, до речі, "Лідс".

В історії Ліги чемпіонів лише двом командам вдавалося пройти далі після домашньої поразки в першому матчі плей-оф - щоправда, лише мінімальної: "Аяксу" (3:0 у відповідному матчі проти "Панатінаїкоса" у півфіналі-1995/96) та "Інтернаціонале" (3: 2 проти "Баварії" в 1/8 фіналу сезону-2010/11).

Обслуговувати зустріч довірено норвезькій бригаді арбітрів на чолі зі Свейном Моеном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram