>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Валя Семеренко завоювала "бронзу" на чемпіонаті світу

Українські жінки перебігли українських чоловіків.

Валя Семеренко завоювала "бронзу" на чемпіонаті світу
Фото: EPA

Українська біатлоністка Валя Семеренко завоювала бронзову медаль в спринті на 7,5 км на чемпіонаті світу, який проходить цими днями у Фінляндії. Ця нагорода стала першою для української збірної.

Семеренко прийшла третьою з результатом 22 хвилини 36,5 секунди, поступившись переможниці Марі Дорен-Абер з Франції трохи менш ніж на 20 сек., а срібній призерці Вероніці Новаковській-Земняк із Польщі - майже на 10 сек.

У першій десятці також виявилася українка Ольга Арбамова, яка прийшла 9-ю з результатом 23 хвилини 19,8 секунди. Яна Бондар та Ірина Варвинець прибігли одна за одною на 36-му і 37-му місцях.

Раніше сьогодні в чоловічому спринті на 10 км українські біатлоністи виступили набагато гірше. Найкращим з українців став Сергій Семенов, який посів 26-те місце з результатом 25 хвилин 38,2 секунди. Олександр Жирний і Дмитро Підручний опинилися у хвості п'ятого десятка, Артем Прима - на 62-му місці.

Переміг у забігу норвежець Йоханнес Бьо з результатом 24 хвилини 12,8 секунди, його брат Тар'єй Бьо став третім, а між ними опинився Натан Сміт із Канади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram