>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Туреччина запропонувала Азербайджану здати гру у 2001 році

Ахмедов через 14 років вирішив розповісти правду

Туреччина запропонувала Азербайджану здати гру у 2001 році
Фото: gladstonesoccer.com

Екс-футболіст збірної Азербайджану Тарлан Ахмедов заявив, що збірна Туреччини пропонувала його команді здати матч. Йдеться про відбірковий цикл до ЧС-2002. Турки з великими труднощами перемогли в Баку (1:0), після чого обіграли Азербайджан вдома (3:0). Напередодні другого матчу азербайджанська збірна тиждень перебувала у Самбулі, на базі "Бешикташу". У підсумку, команда, яку тренував Аскер Абдуллаєв, здасться туркам без бою.

"Перед матчем з Туреччиною на нас чинили великий тиск. Конкретно кажучи, було запропоновано продати гру. Тодішній президент АФФА Фуад Мусаєв може підтвердити мої слова. Як у капітана команди, він поцікавився моєю думкою. Я навідріз відмовився, заявивши що не вийду на поле, якщо гра буде договірною. Ви не повірите, але навіть деякі депутати Міллі Меджлісу намагалися чинити на мене тиск, щоб посприяти перемозі Туреччини", - цитує слова Ахмедова azerifootball.com.

Зазначимо, у підсумку Туреччина обійшла Словаччину і поїхала на ЧС-2002, на якому посіла 4-те місце (кращий результат в історії). Однак необхідно зауважити, що Азербайджан вважається аутсайдером Континентального футболу і навряд чи міг що-небудь протиставити Туреччині на виїзді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram