>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Помер легендарний динамівець Михайло Коман

ФК "Динамо" втратив автора свого першого трофея

Помер легендарний динамівець Михайло Коман
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Сьогодні на 87-му році життя помер легендарний динамівець Михайло Коман.

Про це повідомив президент ФК "Динамо" Ігор Суркіс на сайті команди.

"У складі "Динамо" за десять років виступів легендарний нападник провів 172 матчі, забивши 62 м'ячі. На всі часи увійде в історію знаменитий удар Комана у фінальному матчі Кубка СРСР 1954 року у ворота єреванського "Спартака". Саме він приніс перший для "Динамо" всесоюзний трофей, який поклав початок іншим славним перемогам. Тричі Михайло Коман входив до 33 кращих футболістів СРСР", - повідомив Суркіс.

"Завершивши ігрову кар'єру, Михайло Коман залишився служити своєму улюбленому клубу. За наступні п'ять десятиліть обіймав відповідальні посади в тренерському штабі першої команди, начальника команди, директора дитячо-юнацької школи. У тому, що незабаром "Динамо" стало лідером футболу СРСР та України, увійшло до  найкращих клубів Європи - величезна заслуга Михайла Комана. Скрізь, де працював ця чудова людина, колеги та підлеглі відзначали високий професіоналізм, бажання і вміння всього себе віддавати улюбленій справі. Все його життя було пов'язане виключно з футболом. Ця гра була для нього всім", - зазначив президент "Динамо".

Нагадаємо, що за останній рік пішли з життя кілька футболістів, тісно пов'язаних з "Динамо": Андрій Гусін (розбився на мотоциклі), Валентин Белькевич (помер через тромб, що відірвався), Андрій Баль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram