>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Маркевич уже обігравав "Олімпіакос"

"Металіст" двічі перемагав найсильнішу команду Греції в єврокубках

Маркевич уже обігравав "Олімпіакос"

Сьогодні «Дніпро» в рамках 1/16 фіналу ЛЄ прийме грецький «Олімпіакос» у Києві. Досі команди не зустрічалися. Дніпропетровці взагалі з греками в єврокубках не перетиналися.

«Олі» у 9 зустрічах із представниками України здобув лише дві перемоги. Причому обидва рази гранд грецького футболу перемагав на виїзді. У Кубку кубків сезону 1992/93 «Олі», за який виступали Протасов і Литовченко, а тренував Блохін, в Одесі розгромив «Чорноморець». У першій грі «моряки» перемогли 1:0. У сезоні 2011/12 греки переграли «Металіст» в 1/8 фіналу ЛЄ, який очолював Мирон Маркевич - 1:0. Однак харків'яни були сильнішими за сумою двох матчів завдяки виїзній перемозі 2:1.

Крім того, «Олі» програв у Києві «Динамо» (1/16 фіналу Кубка чемпіонів, 1975/76 - 0:1). А 2006-го році греки в групі ЛЧ зіграли внічию з «Шахтарем» - 1:1. У Греції була зафіксована нічия (2:2), завдяки якій «гірники» пробилися в плей-оф Ліги Європи. 2008 року «Металіст» на чолі з Маркевичем переграв «Олі» (1:0) у групі ЛЄ.

Додамо, «Олімпіакос» поступився в 5 останніх виїзних зустрічах на європейській арені. Востаннє вони не програли на виїзді в груповому етапі ЛЧ в грі з «Бенфікою» - 1:1.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram