>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гвардіола: із "Шахтарем" завжди важко грати

Пеп прекрасно знає донецьку команду

Гвардіола: із "Шахтарем" завжди важко грати
Фото: ФК "Шахтер"

Сьогодні в рамках 1/8 фіналу ЛЧ зустрінуться «Шахтар» і «Баварія». На традиційній передматчевій прес-конференції тренер чемпіонів Німеччини Пеп Гвардіола відважив силу-силенну компліментів Луческу і його підопічним:

«Я дуже поважаю пана Луческу, його кар'єру, яку він будував протягом усього життя. Також я хотів би виокремити Луїса Адріано, Дугласа Косту, Алекса Тейшейру, Марлоса. І Ярослава Ракицького - в нього одна з кращих лівих ніг, які я коли-небудь бачив. Також відзначу капітана команди Даріо Срну. Дуже важливо зараз не допустити такої помилки, як недооцінка «гірників». «Баварія» хоче показати свою найкращу гру. Адже для того, щоб пройти в 1/4 Ліги чемпіонів, потрібно завжди показувати найкраще.

Травма Алонсо? Він провів доволі гарне тренування - і сьогодні, і вчора. Питання про нього залишається відкритим, а остаточне рішення ухвалю у вівторок після обіду. Хабі і Швайнштайгер потрібні команді, як кажуть, не через їхні ноги, а через їхні голови! Передусім вони повинні бути швидшими у своїх думках. Про Рібері - він з нами. Франк був травмований. Але, попри це, вже провів непогані матчі і зараз у гарній формі. Щодо інших гравців з пошкодженнями - це Філіп Лам, Тьяго Алькантара і Хаві Мартінес.

Я п'ять разів протистояв команді Луческу. Протягом великого періоду часу в його команді змінювалися багато футболістів: Брандау - на Адріано, Жадсон - на Тейшейру, Ілсіньо - на Дугласа Косту, Чигринський - на Ракицького. І тільки П'ятов постійний. Щоразу, коли ми зустрічалися з «Шахтарем», було дуже важко вигравати. Одного разу нам вдалося перемогти тільки в додатковий час, в іншому випадку ми вдома поступилися «Шахтарю». Тому я завжди вважав і зараз думаю, що це дуже сильна європейська команда. Цей матч не віщує нічого доброго. Буде важко».

Нагадаємо, Гвардіола чотири рази обігравав «Шахтар» Луческу. Єдину перемогу «гірники» здобули на «Ноу Камп» у рамках останнього туру групового етапу ЛЧ - каталонці до того часу вже вирішили свої турнірні завдання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram