>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Учасники Коаліції за реформу спорту вказали міністру на саботаж

Слова не перетворюються на справи

Учасники Коаліції за реформу спорту вказали міністру на саботаж
Игорь Жданов
Фото: Макс Левин

Коаліція за реформу сфери спорту, створена 12 лютого, надіслала президенту і прем'єр-міністру листа, текст якого має LB.ua.

"Констатуємо, що ситуація у сфері фізичної культури і спорту в Україні близька до катастрофічної. Проблему можна розв’язати тільки шляхом системного і рішучого реформування, а не хаотичних змін, якими зараз тільки руйнуються залишки спорту в країні.

При цьому дії багатьох службовців Мінмолодьспорту демонструють украй безвідповідальне ставлення до насущних проблем у сфері і фактично є протидією реформування.

Шкода, що вже неодноразово задекларовані ініціативи (профільного) міністра з реформування не були підкріплені конкретними кроками або гальмувалися бездіяльністю працівників Мінмолодьспорту, налаштованими на "консервування" мутованої системи державного управління спортом, яка суперечить Олімпійській хартії", - сказано в листі на ім'я Порошенка і Яценюка.

Коаліція вважає, що нормативне закріплення змін у спортивному середовищі дозволить залучити в нього приватну ініціативу, забезпечить принцип автономії управління та державної підтримки спорту, принцип адресної державної допомоги дітям та підліткам, а також принцип прозорого розподілу державної фінансової допомоги спортивним федераціям за рейтингом.

Нагадаємо, раніше в розмові з LB.ua про необхідність реформування системи дитячо-юнацького спорту докладно розповів генсек Федерації баскетболу Олександр Ларін.

Додамо, що до складу Коаліції на цей час увійшли: Федерація хокею на траві України, Федерація баскетболу України, Українська федерація карате, Федерація спортингу України, Федерація плавання України та Асоціація спортивних журналістів України. Процес входження в коаліцію відкритий і триває.

Нагадаємо, міністром спорту з грудня є екс-нардеп від "Батьківщини" Ігор Жданов, який змінив на цій посаді Дмитра Булатова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram