>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"МанЮнайтед" заборгував кредиторам півмільярда євро

Другий поспіль "проліт" повз ЛЧ може дорого коштувати "Дияволам"

"МанЮнайтед" заборгував кредиторам півмільярда євро
Фото: EPA/UPG

"Манчестер Юнайтед" зазнає фінансового краху. За останні три місяці заборгованість клубу зросла на 32,1 млн євро і сягнула позначки у 515 млн євро. Загальний дохід за рік впав на 143 млн євро (14 відсотків).

Найбільший удар по фінансах "червоних дияволів" завдало непотрапляння у Лігу чемпіонів. Не виправило клубний фінансовий баланс навіть зниження зарплатної відомості. Завдяки звільненню Ріо Фердинанда, Неманьї Відіча і Патріса Евра МЮ вдалося безболісно "пережити" запрошення Ді Марії та Фалькао. Навпаки, зарплатна відомість клубу скоротилася на 4 млн євро.

Нагадаємо, у МЮ почалися проблеми у 2013 році після відходу сера Алекса Фергюсона. Девід Мойєс, який очолив команду, зі своїм завданням не впорався і був звільнений. Влітку "Дияволів" прийняв Луї ван Гал. Голландець, витративши на новачків понад 200 млн євро, повернути МЮ втрачені позиції поки не може.

Після 25 турів Прем'єр-ліги "Юнайтед", демонструючи посередній футбол, веде боротьбу за потрапляння у Лігу чемпіонів, посідаючи третє місце у турнірній таблиці з 47 очками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram