>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бос "Еспаньйола": через уряд ми втрачаємо сотні мільйонів євро на ТБ

Іспанські клуби заздрять "колегам" з Англії

Бос "Еспаньйола": через уряд ми втрачаємо сотні мільйонів євро на ТБ
Фото: e-football.com.ua

Президент "Еспаньйолу" Жоан Колле пригрозив провести страйк у Ла Лізі, якщо не відбудеться жодних змін у розподілі доходів від продажу телевізійних прав. Як повідомляє AS, зміни мають ухвалити на рівні уряду.

"Ми готові страйкувати, якщо цього не відбудеться протягом найближчих двох-трьох тижнів, - зазначив бос "Еспаньйолу". - У спортивних питаннях здібності уряду вистачає, щоб виставити себе дурнями. Указ не опублікований, тому що якийсь політик зупинив його. І це в одній з найбільших ліг світу! Я розчарований. Ми втрачаємо сотні мільйонів євро".

Документи з розподілу зборів від продажу телевізійних прав розробили два роки тому, але закон ще не підписано. На підтримку Колле вже виступили "Нумансія" і "Реал Вальядолід". У цілому, вже 41 клуб з вищих дивізіонів Іспанії, крім "Атлетіка" з Більбао, підписали лист із закликом вирішити це питання.

Зазначимо, більшу частину доходів від продажу телеправ отримують "Реал" і "Барселона". Інші ж клуби задовольняються крихтами.

Додамо, вчора англійська Прем'єр-ліга уклала рекордний телевізійний контракт, продавши свої матчі за майже 8 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram