>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

За "Витязь" у чемпіонаті України гратимуть "збірники" 90-х років

У четвер нарешті стартує національна першість

За "Витязь" у чемпіонаті України гратимуть "збірники" 90-х років
Фото: notepaper.ru

Чемпіонат України з хокею все-таки відбудеться. У Федерації хокею України підтвердили, що національний чемпіонат стартує 12 лютого. До 16-го числа команди можуть формувати свої склади.

У чемпіонаті візьмуть участь київські «Дженералз», ХК АТЕК, «Кременчук» та харківський «Витязь». Харків'яни, до речі, можуть похвалитися найзірковішим складом. У лавах новоствореної команди опинилися колишні гравці збірної Віталій Литвиненко, Роман Сальников та Олексій Лазаренко. Всі троє захищали кольори збірної України ще в середині 1990-х, а Сальников з Литвиненком взяли участь в Олімпійських іграх у Солт-Лейк-Сіті.

Окрім ветеранів кольори «Витязя» захищатимуть місцеві вихованці, більша частина яких виступала минулого сезону за київські команди. Тренувати команду буде відомий фахівець Євген Гладченко.

АТЕК ще кілька днів тому називався «Київ», проте досягнули домовленості про те, що цей колектив виступатиме під брендом чемпіона сезону-2006/07, призера шістьох першостей, який у 2009 році припинив виступи у чемпіонаті України через відсутність фінансування. Саме «екскаваторники», як раніше називали команду, і відкриє 24-й чемпіонат України матчем із «Дженералз». Поєдинок відбудеться о 12:20 на однойменній арені, яка стала минулого сезону золотою для київського «Компаньйона».

Наймолодшою ж командою турніру може стати «Кременчук», зібраний на базі колишніх хокеїстів молодіжної та юніорської збірних України. Найстаршому гравцеві кременчужан - захиснику Володимиру Романенкові - 22 роки.

Нарешті, «Генералам» практично вдалося зберегти свій торішній склад.

Додамо, регулярна першість пройде у два кола, матчі плей-оф гратимуть до двох перемог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram