>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Другий президент "Барси" може "погоріти" на трансфері Неймара

В іспанській прокуратурі впевнені, що керівництво каталонського клубу отримало "відкат" під час купівлі футболіста

Другий президент "Барси" може "погоріти" на трансфері Неймара
Фото: EPA/UPG

Суд висунув звинувачення президенту "Барселони" Хосепу Марії Бартомеу у справі про перехід нападника Неймара, повідомляє Marca. Боса каталонців викрили в ухиленні від сплати податків на суму 2,8 мільйона євро.

Нагадаємо, що колишнього президента "Барселони" Сандро Росселя звинуватили у привласненні великої суми грошей, отриманих за перехід гравця з "Сантоса" влітку 2013 року. Цей скандал, який ініціював один із фанів "Барси", змусив його піти у відставку.

Розслідування у "справі Неймара" триває, і Росселю загрожує покарання аж до тюремного строку. Тепер, як бачимо, під приціл потрапив і Бартомеу.

Додамо, "Барса" офіційно заявила, що заплатила за Неймара 57 млн євро. Проте розслідування з'ясувало, що каталонці дійсно заплатили за бразильця чи не удвічі більше, ніж було оголошено офіційно. Та й ті гроші, про які "Барселона" оголошувала офіційно, заплатили зовсім не "Сантосу", звідки прийшов Неймар. Вартість футболіста становила 17 мільйонів євро. Решту грошей - тобто майже 80 мільйонів євро - заплатили зовсім не за гравцеві.

З цих 80 мільйонів 40 дісталися батькові Неймара, який є його агентом: 10 мільйонів за те, що батько футболіста заздалегідь гарантував, що вестиме переговори тільки з "Барселоною", і решту грошей за те, що переговори завершилися успішно. Крім того клуб зробив ще кілька дивних виплат. Наприклад, каталонці заплатили "Сантосу" 8 млн євро за право першими викупити деяких трьох гравців бразильського клубу. Крім того, "Барселона" заплатила бразильцям ще 9 млн євро за організацію товариських ігор.

Представники іспанського правосуддя впевнені, що Россель отримав "відкат".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram