>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські біатлоністи здобули "срібло" на ЧЄ

В естафеті наша команда поступилася Росії

Українські біатлоністи здобули "срібло" на ЧЄ
Фото: http://biathlon.com.ua

Збірна України в останній гонці чемпіонату Європи здобула ще одну медаль. У чоловічій естафеті українці продемонстрували кращу стрільбу серед усіх команд і зуміли здобути срібну нагороду, лише трохи поступившись збірній Росії.

Початок гонки вийшов для нашої команди досить непоганим. Артем Тищенко за допомогою одного запасного патрона впорався в лежанні і пішов на дистанцію восьмим. На другому рубежі Артему також довелося скористатися додатковим патроном. На початку заключного кола Тищенко кинувся відіграватися, але на останньому кілометрі впав, втративши час, після чого все-таки оформилося 17-секундне відставання Артема від Олексія Волкова. Збірна України передала естафету п'ятою, програючи, крім росіян, ще й командам Казахстану, Німеччини та Білорусі.

Сергій Семенов обидва кордони провів ідеально. А ось на дистанції українець не був найшвидшим і у підсумку навіть зі стовідсотковою точністю зумів лише трохи скоротити відставання від росіян, яких на другому етапі представляв Антон Бабіков.

Артем Прима чудово впорався з лежанням, а на стійці допустив лише одну похибку у дуже швидкій і ритмічній стрільбі. Останнє коло Прима пройшов практично одночасно з росіянином Олександром Печонкіним і передав естафету другим з 12-секундним відставанням! Білоруси були вже третіми з 37-секундним гандикапом від лідерів, а грізні збірні Німеччини та Норвегії відставали більш ніж на хвилину.

Вирішальний етап - і новий фінішер нашої команди Дмитро Підручний проти дворазового чемпіона Отепяя Олексія Слєпова. Наш біатлоніст зробив все від себе залежне: дещо поступаючись росіянину на трасі, Діма блискуче проявив себе на вогневому рубежі. Але Слєпов подарунків українцям не зробив: всього дві позибки у лежанні - цього виявилося недостатньо, щоб на фінішному колі Підручний зумів нав'язати боротьбу.

Біатлон. Чемпіонат Європи.

Естафета. Чоловіки

1. Росія (0+10) 1:10.50.9

2. Україна (0+4) +14.2

3. Норвегія (0+6) +1:11.1

4. Білорусь (0+11) +1:14.3

5. Німеччина (2+9) +2:05.8

6. Словаччина (2+9) +2:22.9

7. Франція (0+8) +2:27.0

8. Казахстан (0+6) +3:50.6

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram