>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Жіноча збірна України виграла "золото" на ЧЄ з біатлону

Українки випередили Німеччину на 18 секунд

Жіноча збірна України виграла "золото" на ЧЄ з біатлону
Фото: http://www.biathlon.com.ua

Збірна України виграла жіночу естафету на чемпіонаті Європи в Отепяя! Гонка, яка завершувала програму виступів представниць прекрасної статі, стала однією з найбільш захопливих естафет в історії чемпіонатів Європи.

На першому етапі Юлія Джима цілком упоралася зі стрільбою, використавши лише один запасний патрон у стійці. На передачі Юля хоч і виявилася четвертою, але разом з німкенею Аннікою Кнолль ішла на десять секунд позаду дуету лідерів, який утворили Кадрі Легтла з Естонії та француженка Анаїс Шевальє.

Наталія Бурдига вже після першого кола ліквідувала відставання, а після чистого лежання вийшла в лідери. Але стрілянина стоячи для українки була невдалою: вона змушена була вирушити на штрафне коло, і ось уже до середини естафети збірна України - п'ята з півхвилинними відставанням від Німеччини та Польщі. Окрім Тіни Бахманн і Магдалени Гвіздон, Бурдигу трохи випередили також швидка білоруска Анастасія Дуборезова і француженка Хлоє Шевальє.

Виправляти ситуацію довелося лідерці збірної Валі Семеренко, яка вже неодноразово виручала наших естафетниць цього сезону. Утім основною суперницею була аж ніяк не слабка Вероніка Новаковська-Земняк. Ситуацію ускладнювало ще й те, що виступати Валі довелося на тлі невеликої застуди. Проблеми почалися вже в лежанні, де Семеренко довелося використовувати три запасні патрони. Ще два промахи на другому рубежі - і тільки висока швидкість Валі дозволила їй передати естафету четвертою, на 21 секунду відстаючи від Новаковської. Другою була Марен Хаммершмідт із Німеччини, а третьою - 18-річна француженка Жулі Симон, яка провела сенсаційно класний етап.

Ірині Варвинець на останньому етапі довелося в гострій боротьбі відвойовувати для команди місце на подіумі. Уже після лежання, з яким Іра впоралася блискуче, вона вийшла другою, лише трохи відстаючи від німкені Каролін Хорхлер. Але вже на виході зі стадіону українка обійшла суперницю і поступово пішла у відрив. Однак великої переваги до стійки домогтися було складно. Одразу чотири збірні перед заключною стріляниною претендували на перемогу, йдучи в інтервалі 11 секунд!

Але які ж залізні нерви продемонструвала Іра у вирішальній стрільбі! Перші чотири постріли були швидкими і влучними, а перед п'ятим Іра зробила гросмейстерську паузу, щоб виключити можливість помилки через поспіх. І цей постріл пішов точно у ціль! 17-секундна перевага дозволяла фінішувати впевнено, що Іра блискуче й зробила!

Біатлон. Чемпіонат Європи.

Естафета. Жінки

1. Україна (1 + 9) 1:09:58.5

2. Німеччина (0 + 6) +18.6

3. Франція (0 + 8) +21.4

4. Польща (0 + 6) +39.9

5. Білорусь (1 + 9) +1:14.9

6. Норвегія (0 + 13) +2:14.1

7. Росія (2 + 11) +2:33.8

8. Швеція (0 + 9) +2:42.4

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram